Slagen met Webrichtlijnen

Slagen met Webrichtlijnen

Het logo van de gemeente Almelo

Zo maak je een gemeentewebsite met de Drupal Distributie

Op het evenement heeft Frank Schaap verteld over de Drupal distributie die i.s.m. gemeente Vught is ontwikkeld. Nu heeft gemeente Almelo de distributie gebruikt en Wiep Hamstra Heeft er een uitgebreid verslag van op de website van de staat van het web geplaatst.

 

Jaap van de Putte

Jaap van de Putte komt i.p.v. Iacobien Riezebosch

Vraagje: Wat doe je als een spreker op je evenement de dag van te voren opbelt dat ze erg ziek is en niet kan komen opdagen? 
Antwoord: Dan wens je haar veel beterschap en breekt het zweet je natuurlijk ook wel uit.

Lees meer: Jaap van de Putte komt i.p.v. Iacobien Riezebosch

Logo van Raph de Rooij op Twitter

Raph de Rooij maakt de sprekerslijst compleet

De laatste guru die op ons verlanglijstje stond was Raph de Rooij. Raph Werkt bij Logius en het lijkt ons onmogelijk om iemand te vinden die meer weet over de webrichtlijnen in Nederland dan deze man. 

Lees meer: Raph de Rooij maakt de sprekerslijst compleet

Logo van Gemeente Vught

Frank Schaap van Gemeente Vught komt spreken

Frank Schaap van Gemeente Vught heeft een visie. Zij hebben afgelopen jaar een nieuwe website gemaakt die gebaseerd is op het open-source Drupal platform en volledig volgens het TopTaken principe is opgebouwd. Deze website voldoet natuurlijk ook aan de webrichtlijnen. We zijn er trots op dat Frank heeft toegezegd om zijn ervaringen rondom dit project op ons evenement wil komen delen.

Lees meer: Frank Schaap van Gemeente Vught komt spreken

Cartoon: Voor een toegankelijke stad

Slagen met Webrichtlijnen evenement gaat er komen

Al geruime tijd wordt er gesproken over een evenement dat we willen organiseren voor Nederlandse gemeenten. Het evenement moet gaan over de webrichtlijnen en het belang daarvan. Wij zijn er van overtuigd dat dit onderwerp echt wel de nodige aandacht verdient en dat dit zeker extra onder de aandacht moet worden gebracht bij alle overheidsinstellingen. Er is namelijk bepaald dat vanaf 1 januari 2015 alle websites overheidsinstellingen verplicht worden gesteld om te voldoen aan de webrichtlijnen versie 2 niveau AA.

Lees meer: Slagen met Webrichtlijnen evenement gaat er komen

Cover van het e-book Webrichtlijnen made easy

Webrichtlijnen made easy - Gratis e-book

Jaap van de Putte heeft ons tijdens zijn sessie een sneak preview gegeven in zijn boek "Webrichtlijnen made easy". Hij heeft tevens beloofd om e-book gratis te verspreiden zodra het helemaal klaar was. Dat is nu het geval en hij komt natuurlijk zijn belofte na. Het e-book is te

Lees meer: Webrichtlijnen made easy - Gratis e-book

Foto van een hand die iets in een agenda noteerd

De eerste 50 inschrijvingen zijn een feit

We hebben er natuurlijk alles aan gedaan om mensen te overtuigen om naar het evenement 'Slagen met Webrichtlijnen' te komen. Van gemeenten overal in Nederland, van Barneveld tot Den Haag, van Bladel tot Maassluis en van Alphen aan de Rijn tot aan Waddinxveen stromen de inschrijvingen binnen.

Lees meer: De eerste 50 inschrijvingen zijn een feit

Logo van Iacobien.nl

Iacobien Riezebosch komt spreken

Wanneer je een evenement organiseert is het belangrijk dat je sprekers hebt die enige bekendheid hebben in de markt. Met trost kunnen wij bevestigen dat Iacobien Riezebosch komt spreken op het evenement. Zij geniet niet alleen enige bekendheid, maar is misschien wel de meest bekende persoon op het gebied van webrichtlijnen binnen Nederland.

Lees meer: Iacobien Riezebosch komt spreken

Logo van Ministerie

Ministerie van BZK introduceert nieuwe tools

Binnen het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties wordt veel aandacht besteed aan het onderwerp webrichtlijnen. Zij introduceren daarom dit jaar nieuwe tools die het implementeren van de webrichtlijnen moeten vergemakkelijken. Wij hebben hen gevraagd om deze tools te komen demonstreren op het evenement en om iets te vertellen over de mogelijkheden en onmogelijkheden van deze hulpmiddelen.

Lees meer: Ministerie van BZK introduceert nieuwe tools

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door:

Clockwork1Logo Ordina Small